Windows 11 Yayınlandı: Ücretli mi? Nasıl Yüklenir?

Microsoft’un bundan birkaç ay önce duyurduğu Windows 11’in kararlı sürümünü tüm kullanıcılar için resmen yayınladı. Performans optimizasyonlarının, gelişmiş oyun deneyiminin yanı sıra tasarımıyla yeniliğe kavuşan Windows 11, tüm kullanıcılar ve işletmeler için indirilebilir durumda.

Windows 11 Ücretli mi?

Diğer sürümlerde olduğu gibi Microsoft, Windows 11’i de ücretli sunuyor fakat Windows 10 lisansına sahipseniz Windows 11’i ücretsiz olarak indirebileceksiniz.

Windows 11 nasıl indirme ve yükleme?

Windows 11’i indirmeden önce Windows PC Health Check isimli bu uygulamayı mutlaka indirmeniz ve sisteminiz için test yapmanız gerekmekte. Yapılan bu testten sonra eğer sisteminiz destekliyorsa Windows 11’i indirebilirsiniz ve kurabilirsiniz. Windows 11 sistem gereksinimlerine göz atmak istiyorsanız Windows 11 sistem gereksinimleri makalemize gözatın.

Windows Update aracılığıyla yükleme

  1. Masaüstünde “Başlat” simgesine tıklayın
  2. Açılan pencerede “Ayarlar” butonuna tıklayın
  3. Açılan penceredeki seçenekler arasından “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın.

Sol taraftaki menüden “Windows Update” bölümünde olduğunuzdan emin olduktan sonra eğer bilgisayarınız destekliyorsa, önünüzdeki ekranda Windows 11’in indirilebilir durumda olduğunu göreceksiniz.

Windows 11 temiz kurulum

Microsoft’un yayınladığı Windows 11 indirme sayfasındaki “Hemen İndirin” butonuna tıklayarak Windows 11 kurulum asistanını indirin.

Aynı sayfada bulunan “Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma” başlığı altındaki “Hemen İndirin” butonuna tıklayarak Windows 11’i bilgisayarınıza kurulumu hazır hale getirmeye sağlayan “Windows Creation Tool” uygulamasını indirin.

İndirmiş olduğunuz uygulamayı çalıştırın ve uygulama içerisinde yönergelerini takip ederek Windows 11’i indirin.

Daha sonra Windows Creation Tool aracılığı ile indirmiş olduğunuz Windows 11’i USB flash belleğe yükleyin. Dilerseniz bu uygulama aracılığıyla DVD’yede yazdırabilirsiniz.