Öğrencilere Özel Windows SE Piyasaya Çıkıyor

Geçtiğimiz aylarda çıkan windows 11’in ardından Microsoft öğrencileri es geçmedi ve onlara özel windows sürümünü tanıttı. Windows SE tamamen öğrenci ve okul odaklı bir işletim sistemi olacak.

Piyasada Chrome OS olarak bilinen yazılıma karşı Windows SE ile rakip oluyor. Aynı zamanda öğrencilerin düşük bütçeli cihazlar kullanıldığı da baz alınarak çok düşük sistem gereksinimlerine göre tasarlandı.

Windows SE yüklendiğinde öğrencilerin olmazsa olmazı tüm MS 360 programları da birlikte gelecek. Aynı zamanda 3. parti yazılımlar(zoom,chrome… gibi) yüklenip çalıştırılabilecek. Microsoftun böyle bir sistem geliştirmesinin sebebi ise okulların ve öğrencilerin tamamen ihtiyaçlarına odaklanıp bu ihtiyaçları karşılayabilecek seviye de kullanım deneyimi sağlamak. Bilindiği üzere Windows 11 oldukça sade ve göze hoş gelen sadelikte geliştirildi. Yine SE versiyonunda dikkat dağıtmayacak, basit kullanım ve sadelik baz alınarak geliştirildi. Gündelik yaşamın hızlı ve akıcılığı da düşünülerek OneDrive yardımı ile tüm çalışmalar anlık olarak kaydedilebilecek ve veri kaybının önüne geçilebilecek.

Söz konusu duyurunun ardından bilgisayar üreticileri de maliyeti düşük olacak bu sisteme yönelik özel cihazlar üretmeye başladılar. Microsoft ise bu yazılımın nişanesi olarak Surface Laptop SE isimli cihazı tanıtarak cihaz üretimine öncülük etmiş durumda.

Türkiye şartlarında dolar kurunun esnekliğiyle teknoloji alım gücü bu kadar düşmüşken maddi durumu iyi olmayan çoğu kişiyi sevindirecek bir haber. Türkiye’de oldukça talep göreceği düşüncesindeyim.

Share